Teamfoto Klusbedrijf LVB
Werkzaam in Bergen Op Zoom, hoofdvestiging St. Willebrord

Lek dubbelglas

Hoe ontstaat lek dubbelglas?

Dubbelglas of isolatieglas kan gaan lekken. Dat is niet handig, want hierdoor vermindert de isolatiewaarde sterk en het zicht wordt minder goed. Het ontstaan van een lek in dubbelglas wordt veroorzaakt doordat de kader die de twee glasplaten bij elkaar houdt niet meer luchtdicht is. Hierdoor trekt vochtige buitenlucht naar binnen vanwege het drukverschil. Als het droogmiddel tussen de glasplaten verzadigd raakt met vocht, ontstaat er condens. Het vuil dat meekomt met het condens-vocht kan ook vlekken veroorzaken in de ruimte tussen de glasplaten (de spouw).

De meest voorkomende oorzaken van een dubbelglas lek

Voorkom vochtproblemen door ervoor te zorgen dat de verf en kit in goede staat blijven. Op dubbel glas geldt over het algemeen een fabrieksgarantie van 10 jaar wegens eventuele fabricagefouten. Met een levensduur van gemiddeld zo'n 30 jaar gaat dubbelglas lang mee, afhankelijk van het type en de kwaliteit van het glas.

Hoe kan ik een lek in dubbelglas herkennen?

U kunt lek dubbelglas als volgt herkennen: er is vocht zichtbaar in de spouw of er ontstaat een witte of blauwe waas door kalkaanslag Tijdens de ochtend en avond ziet u vooral vocht of condens, omdat er dan grote veranderingen zijn in temperatuur en luchtvochtigheid. Bent u bekend met deze verschijnselen en zoekt u een oplossing? Neem dan vrijblijvend contact op met Klusbedrijf LVB.

Kan ik een lek in dubbelglas repareren?

Dat is helaas niet mogelijk. Als uw dubbelglas eenmaal lek is valt het niet meer te repareren. Dubbelglas bevat een ruimte tussen de glasplaten die gevuld is met droge lucht, argon of krypton. Wanneer deze vulling lekt, zal het glas niet langer isoleren. Als uw dubbelglas is gaan lekken, dient het glas vervangen te worden. Voor het vervangen van het glas kunt u [bedrijf] bereiken via 0165 239 704.


Klusbedrijf LVB staat voor u klaar in Bergen Op Zoom
Over ons

Klusbedrijf LVB is uw vertrouwde partner voor hoogwaardig stucwerk in de regio Breda. Wat kunt u verwachten wanneer u kiest voor de expertise van onze professionals? Wij begrijpen als geen ander het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0165 239 704

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor lek raam vervangen?

Over Klusbedrijf LVB

Klusbedrijf LVB is uw vertrouwde partner voor hoogwaardig stucwerk in de regio Breda. Wat kunt u verwachten wanneer u kiest voor de expertise van onze professionals? Wij begrijpen als geen ander het belang van deadlines in de wereld van stucwerk, en daarom garanderen wij een punctuele oplevering, altijd voor 100%.


Wat ons onderscheidt, is onze efficiënte service. In tegenstelling tot veel andere stukadoorsbedrijven kunnen wij u op relatief korte termijn van dienst zijn. Bij Klusbedrijf LVB staat snelheid niet gelijk aan concessies doen aan kwaliteit; wij zijn dé specialist in stucwerk.


Mijn naam is Lorenzo van Beers, en ik ben al geruime tijd actief in het stukadoors vak. Enkele jaren geleden ben ik als zelfstandig ondernemer gestart, en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een begrip in de regio, met ervaren vakmensen als mijn gewaardeerde collega's.


Ons team van bekwame vakmensen zet zich dagelijks vol overtuiging in om ruimtes te transformeren. We streven ernaar de beoogde sfeer van een ruimte te begrijpen en te realiseren, waarbij we samen met onze opdrachtgevers ideeën uitwisselen voor het beste resultaat. Pas nadat alle details, van materialen tot kleuren en technieken, grondig zijn besproken, gaan we met een concreet idee aan de slag. Onze vakmensen werken laagje voor laagje om een perfect eindresultaat te bereiken, met oog voor de kleinste details. We streven ernaar de afwerking pas te voltooien als het niet meer beter kan.


Kies voor echt vakmanschap met ons team, dat beschikt over jarenlange ervaring in stucwerk. Naast hoogwaardige dienstverlening hanteren wij scherpe tarieven, waarmee u in deze tijd kunt besparen op verbouwingskosten.


Een offerteaanvraag bij ons resulteert doorgaans binnen 24 uur in een reactie en een op maat gemaakte offerte.


Ook voor spoedklussen staan wij paraat. Indien u snel geholpen moet worden, neem dan direct telefonisch contact met ons op.


Bouwgarant,VCA,GLAS Vakcertificaat,VGO-keur,KOMO,Politiekeurmerk Veilig Wonen,Erkend leerbedrijf,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter,GroenGedaan!